Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Нан деска

Пица Нан деска

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Пица Нан деска
Снимка: Рая Андонова
1 / 10
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • хляб - 7 филии
  • доматено пюре
  • кашкавал - около 200 г
  • гъби - около 50 г мариновани
  • царевица - около 100 г сладка (от консерва или замразена)
  • чубрица
  • шарена сол
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото трябва да е на стайна температура. (Ако е студено от хладилника, се затопля мъничко, за да достигне нужната температура.)

Тавата се намазнява и вътре се нарежда хлябът. (При мен се събраха 6, а седмата беше, за да запълня празните места между тях.) Намокрят се с прясното мляко и след това се поръсват със солта.

Намазват се добре с доматеното пюре и се наръсва с кашкавал. Слагат се гъбите и царевицата. Отгоре пак се наръсва с кашкавал.

Поръсва се с чубрица, шарена сол и черен пипер. Отгоре на тънка струйка се ръсва малко олио.

Пече се на 200 градуса до готовност (може фурната да е предварително загрята, за да стане по-бързо).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Другия път ще пробвам,много ми хареса със филии хляб.
28.02.2016 20:30