Начин на приготвяне
Разбъркайте в купа виното, водата и маята и добавете меда, зехтина и солта. Хубаво разбъркайте с телена бъркалка. Добавяйте брашното и постепенно замесете гладко тесто, като при необходимост добавете 1-2 с.л. вода. Оформете тестото на топка, прехвърлете го в намаслена купа и го оставете да втасва покрито и на топло за около 2 часа.
Разстелете блата с големина около 28-30 см. Намажете го със сметаната и поръсете малко сол. Отгоре разпределете нарязаните кръгчета наденица, филийки шунка, лентички чушки, тънки полумесеци лук, нарязан ананас, като може да нагодите количествата според собствения си вкус. Полейте струйка зехтин отгоре, по желание добавете малко босилек.
Пъхнете пицата да се пече до готовност в загряна умерена фурна на 180 градуса. Накрая извадете, поръсете обилно с кашкавал и върнете във фурната да се разтопи или да добие златист загар - отново зависи от вкуса ви.
Бон Апети!
Коментари