Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Лесно печено пиле с чесън и розмарин

Лесно печено пиле с чесън и розмарин

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
101357
Лесно печено пиле с чесън и розмарин1 / 2
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло, средно голямо
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • зехтин - 50 мл или олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л. или шарен пипер
  • розмарин - стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и подсушава. Прави се кашичка от зехтина, смлените черен и червен пипер, солта и скълцания чесън.

Пилето се намазва отвън и отвътре с кашичката и се слага в гювеч или друг подходящ дълбок съд. Вътре се слага и стрък розмарин, а отгоре две три щипки от розмарина.

На дъното се налива една кафена чашка вода, но не повече, тъй като пилето се пече на пара в собствения си сос. Пече се час и половина на 180 градуса.

Поднася се на порции с гарнитура по желание - варени броколи или други зеленчуци, картофено пюре или пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: