Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирено пиле с картофи

Бирено пиле с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Казваме му бирено пиле, защото се готви с бира, а се консумира с двойно повече бира!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • картофи - 800 г
  • бира - 300 мл
  • масло - 100 г
  • къри
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го порционирайте. Овкусете месото със сол, черен пипер, къри и червен пипер и подредете парчетата в намаслена тава. Картофите обелете нарежете и ги разпределете между пилешкото.

Залейте с бирата, добавете малко гореща вода, отново поръсете със сол, къри и чубрица и разпределете малки парченца масло.

Сложете пилето с картофи да се пече в умерена фурна до апетитен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесна и превъзходна рецепта!
09.05.2020 20:07