Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбъркват с миксер.
Добавят се брашното и бакпулверът и пак се разбърква.
Сместа се изсипва в тава, застлана с хартия за печене, и се пече на 180 градуса до готовност.
Когато кексът е готов, се изважда и се оставя да изстине.
Прави се сиропът, с който след това ще се залее кексът. На котлона се слага водата със захарта и ванилията.
Когато заври водата и се разтопи напълно захарта, се добавя какаото и се бърка, докато не се разтвори напълно. След това се добавя и маслото.
Когато всичко се смесило добре, е време за сиропирането.
Кексът се продупчва на няколко места и се залива равномерно с горещия какаов сироп. Може да се поръси с кокосови стърготини.
Сиропираният сладкиш се оставя поне 1 час да престои и чак тогава се реже на квадрати и е готов за сервиране.
Ненаситната калугерка е много вкусна.