Пълнено пиле с бекон и яйца

ВаняВаня
Чирак
11830041453
Пълнено пиле с бекон и яйца2 / 2
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 3 с.л
  • сол
  • За плънката
  • кифли - 6 бр., виенски или франзела
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - няколко стръка
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр., твърдо сварени
  • бекон - 100 г
  • гъби - 3 бр.
  • масло - 3 с.л. или свинска мас
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и измито пиле се посолява отвътре и отвън. Пълни се с плънката, която се приготвя по следния начин: кифлите (франзелата) се надробяват, заливат се с горещото мляко и се разбъркват.

Когато сместа поизстине, се добавят нарязаните на кубчета яйца, леко запържените лук и бекон, и задушените печурки.

Подправя се със сол и черен пипер и се измесва добре. Напълненото пиле се зашива и слага в тава с един пръст вода на дъното.

Пече се 40-50 минути на силна фурна. Ако е нужно, за да не загори, се покрива по средата на печенето с алуминиево фолио, което се маха 10 минути преди края.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: