Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба салака печена на фурна

Риба салака печена на фурна

Риба салака печена на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Отдавна ни се хапваше вкусна рибка, печена на фурна!"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг салака
  • сол
  • лимонов сок - на 1 лимон
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • олио - за намазване
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената риба осолете. Овкусете с чесън на прах и със сока от лимона.

Разположете рибата в тава, застлана с домакинска хартия и намазана с олио. Напръскайте я отгоре с мазнина.

Изпечете рибата, докато придобие златист загар.

Сервирайте печената риба със зелена салата и резенче лимон.

Рибата салака печена на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На фурната като правя риба искам да придобие този хубав червен цвят.Но ми се получава само като се пържи.
23.02.2016 00:31