Джоланчета с чесън и билки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Джоланчета с чесън и билки
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Всеки обича вкусно джоланче, но много малко могат да си го направят толкова сочно и крехко. Майсторска рецепта от Сия Рибагина!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 джолана /за предпочитане задни/
  • бульон - 1 кубче, зеленчуков
  • оцет - 1 с.л. балсамов
  • зехтин - 30 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • целина - 1 ч.л. сушена
  • сос - 3 с.л. уни
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щ. млян
  • бахар - 2 щ. на прах
  • салвия - 1 к.л. сушена
  • магданоз - 3 стръка, пресен
  • розмарин - 1 стрък
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • чесън - 4 скилидки необелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете свинските джолани.

Направете маринатата, като в купичка намачкате чесъна със сол и към него добавите всички сухи и течни подправки без бульона.

Разбъркайте и с тази смес намажете джоланите. Поставете ги в тава и ги покрийте с фолио. Оставете в хладилника за поне 4 часа-да се мариноват.

Разтворете кубчето бульон в 250 мл гореща вода, махнете фолиото, сипете бульона в тавата, добавете пожелание няколко цели необелени скилидки чесън и покрийте с домакинско алуминиево фолио.

Сложете в загрята фурна на 180 градуса за 2:30 мин., след което махнете фолиото и запечете още 30 мин до приятна глазирана коричка на джоланите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: