Ловджийска салата с корнишони

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
07/02/2016
"Няма нужда да си вадите разрешително за ловец, достатъчно е да отстреляте една такава салата и ви признаваме за такъв "
Приготвяне200 мин.
Готвене10 мин.
Общо210 мин.
Порции10-15 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 262
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето, морковите, зелените домати, корнишоните и червените чушки се нарязват в голяма тенджера и се разбъркват.

В литър вода се слага 100 мл оцет, 100 г захар и 100 г сол.

Добавят се няколко зърна черен пипер и бахар, и се варят 10 мин.

Със сместа се заливат зеленчуците и се разбъркват. Оставя се да престои 2 часа. След това се пълнят в буркани.

Остатъкът от марината се разпределя по всички буркани. Затварят се и се варят 10 мин. за стерилизиране.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар