Начин на приготвяне
За блата разбийте яйцата и захарта докато побелеят. Прибавете ванилията и брашното и разбъркайте до получаването на гладка смес.
Във форма за торта с махащ се борд и размер 22 см изсипете сместа и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. В това време направете захарния сироп като сложите съставките в тенджера и загрейте.
След като се стопи захарта варете около 5 минути, за да се сгъсти сиропът. За крема разбийте сметаната, оставете в хладилник.
От брашното, жълтъците, лимоновата кора и 100 мил от млякото направете каша. Сложете останалото мляко и захарта на котлона и когато заври прибавете кашата при непрекъснато бъркане. Оставете да изстине напълно и тогава смесете със разбитата сметана.
Извадете охладения блат от формата и го под равнете с нож, ако се е издул в средата. Върнете го във формата и залейте с топлия сироп колкото поеме. Оставете да се охлади напълно.
След това намажете блата с 1/2 от крема, наредете еклерите като леко ги притиснете в крема. После сипете и другата част от крема и загладете. Оставете тортата за 4-5 часа в хладилник да стегне.
После махнете борда на формата, като прокарате нож по стените. Направете розички от сметаната по ръба на тортата и залейте със сладкото от ягоди. Нарежете шоколада на дребно и с него украсете отстрани.