Пълнени картофки с кайма

07/02/2016
"Понякога пълним каймата с картофки, друг път пълним картофките с кайма - и в двата случая е вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 187
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите. Издълбайте вътрешността им.

След като сте готови с тази част от подготовката сложете картофите за 3-4 минути във вече подсолена вряща вода (не трябва да се сварят, а да се получи ефект като от бланширане).

Разбъркайте каймата с подправките и яйцето до получаване на еднородна смес. Извадете картофите и ги наредете изправени във вече намазаната с масло тава.

Сложете по малко масло във всеки картоф и след това напълнете до горе с кайма.

Пекат се до готовност (около 30 мин), като 5 минути преди да ги извадите поръсвате отгоре с кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар