Начин на приготвяне
В тенджера наливаме 500 мл вода, лук нарязан на дребно, морков на кубчета, рендосан домат и олиото.
Задушаваме около 15 минути.
В каймата слагаме 1 лъжичка подправка за кайма, измесваме добре и оформяме малки топчета, които слагаме в задушените зеленчуци.
Доливаме 1500 мл топла вода и оставяме да ври още 15 минути. След това прибавяме фидето и ври още 10 минути.
Махаме от огъня, леко да се охлади.
Правим застройка от добре разбитото яйце и киселото мляко, към която прибавяме малко от топлия бульон.
Разбиваме добре и при непрекъснато бъркане изсипваме застройката в супата.
Подправяме с черен пипер, чубрица и сол на вкус.
При сервиране поръсваме супата топчета с наситнен магданоз.
Супата топчета със застройка е готова.
Коментари