Пухкави кифлички

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329793
Пухкави кифлички2 / 11
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30 броя
"Кой не обича топлите и пухкави кифлички, които се топят в устата? Още се облизваме след тази рецепта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700+100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • мая - 1 кубче
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • конфитюр от вишни - 100 г (по избор)
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сусам
  • маково семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете смес като затоплите мляко и водата и към тях прибавите маята, захарта и 100 грама от брашното. Оставете маята да шупне за около 15 минути на топло.

След това налейте олиото при сместа. Пресейте брашното и солта и започнете да сипвате по малко в сместа, като разбърквате с лъжица.

Когато се сгъсти достатъчно прехвърлете на плот с останалото брашно и започнете да месете до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете на две части и оставете да втаса за 20-30 минути.

За солените кифлички направете смес от сиренето и белтъка (може да сложите и шарена сол). Разточете на тънка кора едната част и нарежете на триъгълници. В широкия край сложете от сместа със сирене и навийте кифлички.

Другата част направете по същия начин само че с конфитюр (по избор, аз ползвах вишни). Намажете с разбития с олиото жълтък и поръчате солените кифлички със сусам, а сладките с мак. Печете на 200 C докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#206575
Потребител#206575
В тестото няма ли яйца, все пак поне 1-2 е нормално да има????
09.02.2018 02:17