Начин на приготвяне
Направете смес като затоплите мляко и водата и към тях прибавите маята, захарта и 100 грама от брашното. Оставете маята да шупне за около 15 минути на топло.
След това налейте олиото при сместа. Пресейте брашното и солта и започнете да сипвате по малко в сместа, като разбърквате с лъжица.
Когато се сгъсти достатъчно прехвърлете на плот с останалото брашно и започнете да месете до получаване на меко тесто което не лепне по ръцете. Разделете на две части и оставете да втаса за 20-30 минути.
За солените кифлички направете смес от сиренето и белтъка (може да сложите и шарена сол). Разточете на тънка кора едната част и нарежете на триъгълници. В широкия край сложете от сместа със сирене и навийте кифлички.
Другата част направете по същия начин само че с конфитюр (по избор, аз ползвах вишни). Намажете с разбития с олиото жълтък и поръчате солените кифлички със сусам, а сладките с мак. Печете на 200 C докато станат златисти.
Коментари