Класическо Тирамису

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1861k5045522
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене5 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Изисква се истински майсторлък, за да приготвите класическо Тирамису, но резултатът с тази рецепта е гарантиран"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало, трябва да започнете с приготвянето на сиропа за Тирамисуто. Нужно е да поставите всички продукти за него в подходящ съд и да ги загреете на висока температура.

След това леко намалете и оставете да се посгъсти за около пет минути, като бъркате регулярно. После сиропът трябва да се прехвърли в купичка, в която ще е удобно да се напояват бишкотите.

Заемаме се и с крема за тирамису. За целта се отделят белтъците от жълтъците. Вторите миксираме със захарта и коняка и разбиваме на водна баня, за да приготвим крем Забайон.

Оставя се встрани за известно време, а междувременно се разбиват белтъците с щипка сол. Отделно се бие и сметаната. След това в голям съд се миксират маскарпонето, белтъците и изстудилият се вече Забайоне.

Време е италианският сладкиш да се сглоби. Ето защо покриваме дъното на подходяща тавичка с ред сиропирани бишкоти. Покриваме ги добре с крем.

Следват отново ред от бишкоти и ред крем. Това се прави до изчерпване на продуктите, като е добре Класическото Тирамису да се завърши с крем.

След това се поръсва с какао или шоколадови стърготини. Хубаво е Тирамисуто да престои на студено няколко часа и тогава да се консумира.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: