Вегетарианско ризото

12/02/2016
"Може да няма мръвка, но е толкова вкусно, че две порции ще хапнете и за още ще питате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 519
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида мазнина се смесват и се задушават наситненият лук и чесън. Слага се оризът и се налива 850 мл вода. Добавя се бульонът и се разбърква.

Поръсва се с черен пипер и яденето се оставя на тих огън за около 10 минути. Слагат се още гъбите, грахът и чушките.

Оризът се оставя да къкри още 10-15 минути, като можете да му капнете още малко вода. След като е вече готов, се сервира с нарязан пресен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталиа Петрова
Приготвих го и ми хареса. Единственото, което не спазих е че не сложих кубче бульон, тъй като по принцип не ги използвам.
1
0