Обичаните сусамови хлебчета

09/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • мая - 8 г суха
  • захар - 30 г
  • сол - 7 г
  • масло - 60 г при стайна температура
  • вода - 350 мл топла
  • сусам - за поръсване
  • яйцa - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В миксер с купа се изсипва брашното, маята и захарта. Разбъркайте, добавете сол, добавете вода и я оставете да се смесят добре продуктите. Когато тестото се събере около куката на миксера, добавете маслото и оставете да се меси тестото в продължение на 15 минути.

Покрийте го и го оставете да удвои обема си.

Вече удвоило обема си, поръсете повърхност с малко брашно и размесвайте тестото за една минута.

Разделете на 8 топки и отново го оставете покрито в продължение на 10 минути.

Оформете хлебчетата и ги подредете в средна тава (38 на 25) на малко разстояние едно от друго, покрита с хартия за печене.

Покрийте и оставете на топло място, за да удвоят отново обема си. Намажете с яйце и поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, докато не се получи хубав златист цвят.

Стават много меки и пухкави.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар