Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйца

Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйца

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйца
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
10/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Просто няма как да останем равнодушни при вида на тази месна вкусотия."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • свински врат - 200 г пушен
  • пилешко месо - 500 г
  • картофи - 3 големи
  • царевица - 1 малка кутийка
  • гъби - 1 малък буркан нарязани
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 малък буркан печени червени
  • доматено пюре - 1 малък буркан
  • пъдпъдъчи яйца - 18 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам леко свинското месо, което е нарязано на жулиени. Добавям малко вода и прибавям и пилешкото.

След малко добавям и лука, клокват, докато изври водата.

В гювечетата на дъното слагам от запържените меса, пушения врат, картофите, които съм нарязала на кубчета, царевица, гъби, чушки.

Слагам по няколко лъжици доматено пюре, малко водичка и олио, чубрица, черен пипер и сол.

Слагам да се пекат във фурната на 200 градуса. Като се запекат, ги вадя и на всяко чукам по 2-3 пъдпъдъчи яйца. Връщам във фурната и я изключвам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да и с кокоши става.
28.02.2016 18:19
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ако нямате пъдпъдъчи яйца сложете едно нормално яйце.:)
10.02.2016 13:15
2