Боб със свински кокали в гювеч

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
393
1k
543
859
1
10/02/2016
"Боб без свински кокали е като ...въобще не си струва да говорим за него "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 444
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за една нощ, след което се слага да се вари. След около 30 минути се сменява водата.

Сложете боба в гювеча и прибавете нарязания чесън, лук, доматите и подправките. Разбъркайте добре и отгоре наредете свинските кокали.

Налейте вода малко над нивото на продуктите и сложете целите люти чушки. Печете гювеча за 3 часа в умерена фурна.

Малко преди да извадите гювеча от фурната, размийте брашното с малко хладка вода и го изсипете при боба, за да се посгъсти. Накрая поръсете с пресен магданоз.

Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
Приготвяй си тази рецепта с:
Кафяво керамично гърне за уникален боб 4.5 литра
22.00 лв.
Виж ››

Всяка готварска рецепта за приготвянето на боб трябва да започва така - Взимате едно керамично гърне за боб, останалото са подробности

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Аз заместих чубрицата с щипка мащерка,целина и калоферче.Става много ароматни ястието.
2
0
цветослава киркова
никога не съм ползвала калоферче , а за целината съм сигурна :)
1
0