Начин на приготвяне
Почистеният боб се измива и накисва във вода за 2 часа. Хубаво е през това време да се сварят кокалите в около 2 л вода. Ако се пуснат в тенджера под налягане, са готови за 60 минути.
Бобът се слага в друга тенджера и се вари, като водата се сменя три пъти. След последния път към него се добавя и 2-3 ч.ч. от бульона, в който са врели кокалите, и с оставя да къкри на тих огън.
В друг съд се задушават нарязаните зеленчуци, добавят се и доматите от консерва, подправките и се разбърква. След десетина минути всичко се изсипва при боба, като се добавят и кокалите /другият вариант е да се добави само месото от тях/.
Яденето се разбърква и се оставя да ври още 10 минути. За финал се прибавя и брашното, което е било размито в малко бульон. Гозбата къкри още 5 минути и се отстранява от котлона.