Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа с агнешки дреболии

Супа с агнешки дреболии

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Супа с агнешки дреболии
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"В сезона на агнешкото ви препоръчваме да си направите и тази разкошна супа от агнешки дреболийки"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 600 - 700 г
  • лук - 1 - 2 глави (може и връзка пресен лук)
  • фиде
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - половин кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешките дреболии и ги нарязваме на ситно. Връщаме ги в бульона.

Прибавяме лука, морковите и магданоза, нарязани на ситно. Варят се до готовност на лука и фидето.

Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен на вкус.

След като е готова агнешката супа, застройваме я с яйцето и киселото мляко.

Супата с агнешки дреболии е вкусна и лесна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кали Анастасова
Кали Анастасова
Много добра рецепта. Аз замених фидето с шепа ориз, добавих 2 гъби и пресен леощян.
28.04.2019 18:07
4
1
Петя Конова
Петя Конова
Супер вкусно!
25.01.2018 16:32
3