Пиле Маринара

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
176
75
4
2
10/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 563
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно. Доматеното пюре, размито с малко вода, добавяме към сместа на котлона и оставяме соса да се сгъсти за около 3-4 минути и след това отсраняваме от котлона.

В друг тиган загряваме мазнина отново. Пилешкото нарязваме на порции (ако използваме цяло пиле) и всяко парче овалваме в смес от пармезан и галета.

Запържваме го от двете страни, докато придобие златиста коричка. Изваждаме от тигана и подреждаме порциите в тавичка. Отгоре поливаме със соса и поръсваме с настърган кашкавал.

Запичаме за още около 10-15 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анелия Терзиева
Здравейте,Благодаря,че сте обърнали внимание и се извинявам за допуснатата неточност.Преди да оваляме пилешкото в сместа от галетата и пармезана ги потапяме в разбито яйце.
0
0
Добринка Петкова
Благодаря за отговора,така си и помислих,но все пак да попитам :)
0
0
Добринка Петкова
Вкусно предложение,но къде се използват яйцата в рецептата!?
0
0
цветослава киркова
Страхотна рецепта , ще я пробвам непременно !
0
0