Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с маслото, прибавяме нарязаните на дребно почистени чушки (без лютите) и също леко ги задушаваме.
Разпределяме всичко това в 6 гювечета. Прибавяме нарязаните на малки кубчета домати, нарязаните на дребно задушени гъби, нарязаната на дребни кубчета шунка и размесваме.
Отгоре слагаме по една плочка от сиренето, което счупваме в средата, за да не може чукнатото отгоре яйце да се разбяга из гювечето накъдето му скимне.
Е, логично, чукваме по едно яйце, отстрани бодваме по една люта чушка (за който обича), захлупваме гювечетата с капачетата и ги слагаме в студената фурна. Включваме я на максимална температура, естествено, иначе каква полза да стоят там на студено и да мръзнат?
След около 15 минути превключваме фурната на 200 градуса и изчакваме още 20-30 минути (минутите тук са относителни, защото всичко зависи от фурната).
След това вече може да проверим дали гювечетата са готови - ако яйцето отгоре се е забулило, вадим гювечетата, но внимаваме да не ги сложим върху прекалено студена повърхност, за да не кажат пук! и язък за всичко.
Преди да си похапнем, разбъркваме съдържанието. Ето тогава става вкусно! Да ви е сладко.