Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Манджичка от свинско и картофи

Манджичка от свинско и картофи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Толкова познато и вкусно изглежда, че не се издържа"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • картофи - 7 - 8 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се вари свинското месо за около час. След това се добавят обелените и нарязани на филийки картофи.

Настъргват се лукът и чесънът. Добавят се червен пипер и сол на вкус и се оставя да ври още 30 мин.

След като се вдигне от огъня, се добавя зехтинът към картофената яхния и се разбърква. Поръсва се с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: