Начин на приготвяне
В купичка разбиваме маята заедно със захарта и 100 мл. хладко мляко. Оставяме за 10 минути да шупне. В брашното правим кладенче и вътре слагаме яйцата, като отделяме един жълтък за накрая, за намазване на питката.
Прибавяме олиото, солта и шупналата мая. Започваме да месим, като наливаме по мъничко от хладкото мляко, до получаване на не много твърдо тесто. Оставяме тестото да престои около 30 минути, след което отново го размесваме.
Правим топчета и ги подреждаме в намаслена и поръсена с брашно тавичка, след което оставяме да престои още 15 минути. Разбиваме жълтъка с 2-3 капки олио и 2-3 копки вода и с така получената смес намазваме отгоре питката.
Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. Като придобие златист цвят, слагаме отгоре фолио и печем общо 40 минути. Изваждаме и завиваме в кърпа да отдъхне.