Класическа свинска кавърма

RenkataRenkataЧирак41607
13/02/2016
"Време е и за една класика от българската кухня - свинска кавърма в гювечета с лук, вино и зеленчуци по рецепта от южна България. Ще си оближете пръстите"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186 171
  • Преглеждания за месеца4674
  • Преглеждания за седмицата593
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 7 - 8 глави кромид
  • чушки - 7 - 8 бр. печени
  • доматен сос
  • олио - масло
  • вино - 10 мл
  • вода
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо го измиваме, нарязваме го на жулиени. Слагаме го в тенджера. Първо го задушаваме, след това го пържим до готовност.

През това време нарязвам лука на полумесеци. Изваждаме месото в една купа и го покривам.

В същата тенджера слагам лука и го пържим и него до готовност, добавяме червен пипер, връщаме месото.

Слагаме доматен сос и нарязаните чушки. Разбъркваме добре и го оставяме малко да покъкри на тих огън.

Преди да махнем ястието, слагаме малко винце, овкусяваме с черен пипер и сол.

Сервираме кавърмата в гювечета и поръсваме на ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
vesela
vesela
19.04.2019 22:17
Дадох оценка 1 звезда.Не може в рецептата на класическо българско астие да се пише ,,жулиен" чуждица.Класическата каварма от свинско месо се прави са мо с кромид лук нарязан на кубчета и месото нарязано на кубчета ориентировачно с големина като за шишчета. След първичната термична обработка кавърмата се задушава и се слага малко водичка да се задуши по добре.Кавърмата е бяла с малко собствено сосче от задушаването. Всички други добавки в тази рецепта оказват и влияние на името./Севрняшка,овчарска,воденичарска и още 50 имена според това кой я готви и продава
2
1
LinaN
LinaN
04.08.2018 23:44
Страхотна рецепта!
2
0