Заешко печено в гювеч

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
12/02/2016
"Приготвили сме една неустоима рецепта - печено зайче в глинен гювеч по много стара българска рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 700
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеч сложете целия заек и нарязаните предварително лук, гъби и чесън.

Овкусете ястието с подправките и сложете олиото, бялото винце и водата. Разбъркайте добре.

Заекът се пече на 200 градуса до готовност (около 2 часа).

През почистете картофите и ги сварете. Пригответе картофеното пюре като ги намачкате и овкусите с маслото, прясно мляко, солта и черния пипер.

След като заекът е изпечен, извадете вече изпечените зеленчуци от гювеча и соса образувал се при печенето. Сложете ги в тиган на умерен огън и сгъстете соса със сметаната.

Сервирайте ястието като сложите пюре върху парче заек и накрая залеете със соса и поръсите с парченца пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
никнай
никнай
13.02.2016 23:20
Наистина е добро - браво.
За дивеч подхожда червено вино - танините в него правят месото по-крехко и малко наредано индийско орехче към пюрето ще му придаде още по-добър и нитересен вкус.
4
0
Гергана  Георгиева
Това ястие направо е прекрасно
1
0