Начин на приготвяне
Заекът се нарязва на порции, които се мариноват около 12 часа в марината, приготвена от посочените по-горе продукти.
Приготвя се смес от брашното, червения пипер, солта, чубрицата, олиото и малко вода. Порциите се изваждат от маринатата и се овалват в сместа, подреждат се в гювеча.
Върху тях се слагат нарязаните на филийки гъби, на ситно целина, поръсва се с черния пипер. После се подреждат обелените и нарязани на кръгчета картофи и лук. Най-отгоре се подрежда оваляния в същата смес дроб.
Наливат се две чаши вода и се поръсва с олиото и гювеча се слага в студена фурна. Ястието се пече на 180-200С около два и половина часа.
Сервира се със задушен ориз са гарнитура.
От продуктите излизат 5-6 порции.
Коментари