Скумрия Ропотамо

13/02/2016
"Любимата на всички рибена салата, в разкошен, неустоим и изключително вкусен домашен вариант, който заслужава да бъде полят обилно с домашно винце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 731
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • доматен сос - 1 ч.ч. домашен
  • праз - 1/2 ч.ч. нарязан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка едра
  • за маринатата
  • саламура - 2/3 ч.ч. от краставичките+оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме краставичките и праза. Грахът и нарязаните предходни зеленчуци се смесват с доматения сос.

Добавяме и олиото, сместа от оцет и краставичната саламура. Добавяме и подправките.

Нарязваме почистената риба на дебели колелца. Поставяме всички филийки на дъното на тенджера. Заливаме с приготвената смес.

Варим на средна до ниска температура около половин час, като от време на време просто разтръскваме съда. Бъркането не се препоръчва.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар