Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия Ропотамо

Скумрия Ропотамо

Скумрия Ропотамо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Любимата на всички рибена салата, в разкошен, неустоим и изключително вкусен домашен вариант, който заслужава да бъде полят обилно с домашно винце"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • кисели краставички - 6 - 7 бр.
  • доматен сос - 1 ч.ч. домашен
  • праз - 1/2 ч.ч. нарязан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка едра
  • за маринатата
  • саламура - 2/3 ч.ч. от краставичките+оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме краставичките и праза. Грахът и нарязаните предходни зеленчуци се смесват с доматения сос.

Добавяме и олиото, сместа от оцет и краставичната саламура. Добавяме и подправките.

Нарязваме почистената риба на дебели колелца. Поставяме всички филийки на дъното на тенджера. Заливаме с приготвената смес.

Варим на средна до ниска температура около половин час, като от време на време просто разтръскваме съда. Бъркането не се препоръчва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз си го мислих това не знам само някой дали ти е отговорил ? Аз ще го варя час щото все пак е риба !
16.11.2023 18:35
Анонимен
Анонимен
Какво ще стане ако всичко това го сложа в буркан и го варя два и повече часа?
17.09.2023 13:34