Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. На набрашнена повърхност разточете бутер тестото на квадрат със страна 25 см и дебелина 5 мм, след това го прехвърлете в тава за печене. Отбележете с ножа 2 см разстояние от края на разточения квадрат и печете 20 минути до леко златисто.
Междувременно загрейте зехтина в тенджера на среден към слаб огън и сотирайте лука, вътрешността на резенето, семената и чесъна 10 минути, докато се карамелизират.
Прехвърлете ги в купа. Махнете обелките на надениците и оформете малки топчета. Сложете ги в тигана и ги запържете до златисто за 4-5 минути.
Бланширайте броколите във вряща вода за 2 минути и ги отцедете.
Разпределете сотираните зеленчуци върху тестото, поръсете с настъргания пармезан, добавете кюфтенцата и броколите.
В купа смесете доматите с балсамовия оцет и ги разпределете върху тарта, поръсете с лютия червен пипер. Печете във фурната 20
минути, докато тартът е опечен и златист. Преди да сервирате, поръсете с лентите пармезан, малко балсамов оцет и зехтин.