Начин на приготвяне
Разбийте съставките за зелената къри паста в кухненския робот до гладка смес.
С остър нож направете разрези с около 5 см дълбочина в агнешкия бут произволно на около 12 места, под ъгъл. Бръкнете с пръст, за да разширите отворите. Натрийте месото с тайландската къри паста, като не пропускате разрезите. Оставете агнешкото в хладилника поне 12 часа.
Загрейте фурната на 180° С. Поставете бута в тава за печене с подходящи размери и покрийте с алуминиево фолио, като запазите останалата паста. Печете във фурната около 1 час и половина.
Включете барбекюто на средна степен 40 минути след като поставите месото във фурната. Поставете агнешкото на скарата и запечете добре от едната страна, обърнете го. Смесете соковете в тавата с останалата къри паста. Мажете със сместа агнешкото и го обръщайте, докато се образува коричка. Прехвърлете бута в плато.
Гриловайте зеленчуците. Сложете ги в купа.
За дресинга настържете на ситно джинджифила и чесъна в бурканче от конфитюр, добавете останалите съставки. Сложете капачката и разклатете добре, подправете. Овкусете грилованите зеленчуци с дресинга и ги поднесете като гарнитура.