Кошнички с орехов пълнеж

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
14/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 725
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с маслото и се добавя постепенно брашно. Омесва се меко тесто.

От него се правят топчета, с които се запълват специални, предварително намазнени, метални формички. Пекат се във фурна на 180 градуса.

След като бъдат готови, се оставят да се охладят малко. През това време се приготвя пълнежът.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се пудрата захар и орехите. Разбъркват се добре.

С помощта на малка лъжичка се пълнят вече охладените кошнички. Поръсват се обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар