Свинско с ориз във фурна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свинско с ориз във фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Зима или лято - няма никакво значение, защото свинското с ориз винаги е актуално"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г с кос
  • ориз - 2 в.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се дроби на парчета и се вари около 60 час.

В тава се слага олио да загрее, добавя се измитият ориз и леко се запържва.

Добавя се сол и черен пипер. Готовото месо се нарежда в тавата, настъргват се морковите и се слагат бучки масло.

Добавя се вода в съотношение 1:2 с ориза и се пече във фурна.

Класическо и традиоционно свинско с ориз - за любители на родната кухня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: