Начин на приготвяне
Загрява се олиото и запържваме ситно нарязания праз. Добавя се измитият ориз, бърка се да стане прозрачен. Поръсваме сол и черен пипер. Сипва се 700 мл гореща вода.
Щом заври сипваме микса от грах, моркови и розички броколи. Поръсваме с риган и оставяме да клокне на тих огън, като се разбърква от време на време. След 4-5 минути сваляме от котлона.
Свареното пилешко месо се нарежда в тава и поръсваме със сол, черен пипер и настъргана кора лимон. Върху него се разпределя оризът със зеленчуците.
Печем в загрята фурна 180 градуса, докато оризът поеме течността. Сервираме с резен лимон и салатка от прясно зеле с моркови и маслинки, декорирана със сърце! Бон апети!
Коментари