Свински джолан с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Знаете ли тайната на крехкия сочен джолан? Ето ви една изпипана рецепта с гъби и риган, която ще ви накара да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 джолан
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сирене - около 60 г топено
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци.

Загрейте малко мазнина в тиган, запържете лука и добавете гъбите заедно с малко вода от бульона на свинското. Оставете да се задушава до омекване на гъбите и прибавете черния пипер, сол.

Щом омекне, добавете топеното сирене, чесъна, ригана и босилека. Сложете свинското при зеленчуците и оставете да се задушава за няколко минути. Поднесете ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
513
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня
Таня
Стана много добре, но е много мазно.Непременно пробвайте.Иначе рецептата е супер.Мисля да пробвам рецептата и с пилешко месо.
11.01.2013 20:15
никола николов
никола николов
стана невероятно!!! само добавих 2 супени лъжици пикантина и сложих малко повечко бульон от месото ,защото гарнирах с картофено пюре
22.03.2012 15:11
1