Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Лесен пълнен шаран на баба

Лесен пълнен шаран на баба

TopatoTopato
Администратор
4161
Лесен пълнен шаран на баба
Снимка: Topato
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"От кухнята на баба - най-вкусната рецепта за Никулденски шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг.
  • картофи - 1 кг.
  • орехи - 100 г.
  • лук - 3 глави, кромид
  • ориз - 1 к.ч.
  • копър
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите и лукът се нарязват на ситно, картофите на кубчета. Оризът се сварява.

Запържва се лука да омекне, прибавят се ориза, ядките, сол, копър (може чубрица или магданоз), червен пипер. Всичко се обърква и се пълни в шарана. Зашива се.

Слага се шарана в намаслена тава. Картофите се осоляват и поръсват с олио, след това се слагат от страни на шарана. Пече се до готовност. (^_^)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: