Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вкусни пържолки с лук и масълце

Вкусни пържолки с лук и масълце

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Вкусни пържолки с лук и масълце
Снимка: Renkata
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 0.500 кг от бут
  • лук - 2 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • мащерка
  • червено вино
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, нарязваме на пържолки, начукваме ги леко с чук.

В купа правим смес от черен и червен пипер, мащерка, олио и малко червено вино, разбъркваме добре.

След това мажем пържолите от двете страни, ръсим и малко сол.

В тиган с незалепващо покритие добавяме олио и слагаме по две пържолки и малко парче масло. Оставяме пържолите на огъня, като често ги обръщаме.

При следващите пържолки, при необходимост се долива олио, и при всяко слагане на пържолите добавяме малко парче масло.

Слагаме ги в чиния и ги задушаваме с капак, за да си пуснат сок.

Лука го нарязваме на полумесеци и го пържим в същата мазнина на тих огън до омекване.

В чиния слагаме по 2-3 пържолки и гарнираме с лук. (ако лукът се е омазнил много, го взимаме с решетъчна лъжица)

Ястието върви с чаша червено вино. Получи се невероятен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: