Начин на приготвяне
Измиваме месото, нарязваме на пържолки, начукваме ги леко с чук.
В купа правим смес от черен и червен пипер, мащерка, олио и малко червено вино, разбъркваме добре.
След това мажем пържолите от двете страни, ръсим и малко сол.
В тиган с незалепващо покритие добавяме олио и слагаме по две пържолки и малко парче масло. Оставяме пържолите на огъня, като често ги обръщаме.
При следващите пържолки, при необходимост се долива олио, и при всяко слагане на пържолите добавяме малко парче масло.
Слагаме ги в чиния и ги задушаваме с капак, за да си пуснат сок.
Лука го нарязваме на полумесеци и го пържим в същата мазнина на тих огън до омекване.
В чиния слагаме по 2-3 пържолки и гарнираме с лук. (ако лукът се е омазнил много, го взимаме с решетъчна лъжица)
Ястието върви с чаша червено вино. Получи се невероятен вкус!