Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със соева кайма

Спагети със соева кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спагети със соева кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Вкусно предложение за всички, които обичат паста, но не хапват месо"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • кайма - 500 г соева
  • лук - 1 връзка зелен
  • моркови - 2 броя
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • домати - 3 - 4 зрели или 1 консерва
  • босилек - сух
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на опаковката. В тенджерка сгорещете мазнина и задушете накълцания зелен лук. По желание може да добавите и малко зелен чесън.

Щом омекне добавете настърганите моркови. Когато и те омекнат прибавете соевата кайма и раздробявайте с дървена шпатула. Посолете, добавете черен пипер, къри и чили на вкус и оставете да се задушава до готовност, като разбърквате от време на време.

След това добавете сметаната, нарязаните на ситно домати и оставете да къкри, докато сосът леко се поизпари. Подправете със сух босилек и махнете от котлона. Поднесете порция спагети, залети със соса със соева кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
34
20
10
Дай твоята оценка: