Начин на приготвяне
Изпичаме и белим 2 от чушките и 1 патладжан. Нарязваме на ситно. От доматите отделяме 2 бр., а другите белим, настъргваме и претриваме през цедка, да се отделят семената.
Получения доматен сок смесваме с печените чушки и патладжан. Слагаме да се изварят, докато почти изври течността. Прибавяме сол, босилек, захар и олио на вкус.
Нарязваме на колелца останалите пресни зеленчуци - чушки, лук, домати, тиквички и патладжан, който предварително сме накиснали във вода да се отдели горчивият сок.
В подходяща тавичка сипваме половината от доматения сос, подреждаме нарязаните зеленчуци и поливаме с останалия сос. Наливаме струйка олио и водичка (1-2 к.ч. вода) и запичаме във фурна до готовност.
Може готовото ястие да поръсим с настърган кашкавал и да запечем още малко до златиста коричка.