Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Вкусни зеленчуци, запечени на фурна

Вкусни зеленчуци, запечени на фурна

Вкусни зеленчуци, запечени на фурна
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр
  • чушки - 5 бр. по - големи зелени
  • домати - 1.5 кг
  • лук - 1 - 2 бр
  • тиквички - 2 бр
  • босилек
  • сол
  • захар - 1 - 2 чаени лъжички
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме и белим 2 от чушките и 1 патладжан. Нарязваме на ситно. От доматите отделяме 2 бр., а другите белим, настъргваме и претриваме през цедка, да се отделят семената.

Получения доматен сок смесваме с печените чушки и патладжан. Слагаме да се изварят, докато почти изври течността. Прибавяме сол, босилек, захар и олио на вкус.

Нарязваме на колелца останалите пресни зеленчуци - чушки, лук, домати, тиквички и патладжан, който предварително сме накиснали във вода да се отдели горчивият сок.

В подходяща тавичка сипваме половината от доматения сос, подреждаме нарязаните зеленчуци и поливаме с останалия сос. Наливаме струйка олио и водичка (1-2 к.ч. вода) и запичаме във фурна до готовност.

Може готовото ястие да поръсим с настърган кашкавал и да запечем още малко до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: