Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пияни свински карета на грил тиган

Пияни свински карета на грил тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пияни свински карета на грил тиган
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Бързи гриловани свински пържолки в специален сос с малко уиски, който ги прави още по-крехки и вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • уиски - 2 с.л., или друг твърд алкохол
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на карета, начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Почистваме и режем лука на полумесеци, прибавяме го към месото.

Прибавяме олиото и уискито и разбъркваме всичко много добре. Алкохолът ще направи месото още по-крехко и ще му е нужно по-малко време за готвене.

Оставяме месото да престои поне за 2 часа и запичаме каретата на грил тиган от двете страни за по 3-4 минути, без да добавяме мазнина.

Преди сервиране изчакваме 4-5 минути да се отпусне месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
много вкусно, само от снимката и взех да преглъщам
11.04.2016 17:25