Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Вкусни кюфтенца по чирпански

Вкусни кюфтенца по чирпански

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Любимите ни кюфтенца по чирпански, но на фурна - кой да знае, че така стават още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • черен пипер
  • За соса
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 - 3 с.л. от консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • подправки - зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука на ситно ренде. Прибавете го към каймата, добавете галетата, разтворена във вода, яйцето и подправките.

Омесете каймата и я оставете да си поеме подправките.

Обелете лука, нарежете го на ситно и го сложете в тава с мазнина, а тавата във фурната.

Прибавете морковите и чушките, нарязани на парченца, и задушете за кратко. Прибавете червеният пипер, налейте малко вода да покриете зеленчуците и гответе, докато зеленчуците поомекнат.

Обелете картофите и ги нарежете на по едри парченца. Сложете ги заедно с доматите в тавата.

Оформете кюфтенцата, оваляйте ги в брашно и ги наредете в тавата.

Прибавете доматения концентрат, овкусете със сол и подправки. Долейте още топла вода, ако е необходимо, и гответе, докато ястието остане на мазнина.

Преди готовност, разбъркайте 2-3 с.л. брашно с малко вода и сгъстете соса.

Гарнирайте със свеж магданоз.

Вкусните кюфтенца по чирпански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусна, често я готвя. Чудесна яхнийка!
23.04.2016 11:10
Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитно ястие с вкусен сос
17.02.2016 09:41
1