Дедовият суджук

Дедовият суджук

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386012454271
Дедовият суджук
Снимка: Мартина Тракова
1 / 6
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции25 бр.
"Не само баба знае как се готви, дядо ни почерпи с този невероятен суджук, че и рецептата ни даде"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 5 кг биволско месо
  • сол - 125 г (по 25 г сол на 1 кг месо)
  • черен пипер - 12.5 г
  • кимион - 10 г смлян
  • захар - 5 г
  • селитра - 5 г
  • карантия - няколко сухи черва, говежди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от кости и сухожилия и се нарязва на късове по 150 грама. Посолява се и се смила с месомелачка на едро. Към смляното месо се прибавят и другите подправки.

Омесва се добре и се оставя на хладно за три денонощия. След което се смила в месомелачка на ситна решетка и пълним в говеждите черва, предварително изкиснати в топла вода за 1 час.

Напълнените черва се вързват с канап и се оформят като подкови. Суджуците могат да се консумират сушени и печени.

Сушенето на суджуците продължава около 30 дни. През това време периодично се валират и пресоват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: