Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с пилешко месо и гъби

Дроб сарма с пилешко месо и гъби

Дроб сарма с пилешко месо и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Изпитана рецепта за вкусна дроб сарма с пилешко месо, която с удоволствие споделяме с вас"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч. кафяв или бял
  • гъби - 100 - 120 г печурки
  • бульон - по избор
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • орехи - 1 - 2 шепички
  • олио - за запържване на ориза
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка от 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате си бутчетата, обезкостявате ги и накъсвате месцето. Част от бульона го прецеждате и го отделяте настрани.

Измивате ориза и го отцеждате от водата, гъбите ги накълцвате на средно едри парченца. Зеления лук нарязвате на ситно. Орехите да бъдат на по-едри парченца.

В дълбок тиган или тенджерка слагате олио, колкото да покрие леко дъното, и изсипвате ориза, преди да е загрял котлонът и разбърквате добре, да се омазнят зрънцата.

След една две минути, като започне да се пържи оризът, прибавете и гъбите. Когато леко покафенеят, прибавете лука и месото. Разбъркайте добре и подправете с пипера и солта.

Бульонът, който сте си приготвили, смесете с вода, докато получите общо 4 ч.ч. течност.

С половината залейте сместа и оставете да къкри на тих огън докато оризът поеме почти изцяло водата. Тогава добавете орехите разбъркайте и преместете сместа в подходяща тавичка.

Разпределете я по дъното и залейте с останалата течност. Поставете във фурната на около 180 градуса.

След като оризът поеме останалата течност, пригответе заливката и покрийте равномерно.

Върнете във фурната до добиване на златиста коричка на дроб сармата.

Можете да си гарнирате с 2-3 лъжици кисело мляко.

Дроб сармата с пилешко месо и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: