Начин на приготвяне
Сварявате си бутчетата, обезкостявате ги и накъсвате месцето. Част от бульона го прецеждате и го отделяте настрани.
Измивате ориза и го отцеждате от водата, гъбите ги накълцвате на средно едри парченца. Зеления лук нарязвате на ситно. Орехите да бъдат на по-едри парченца.
В дълбок тиган или тенджерка слагате олио, колкото да покрие леко дъното, и изсипвате ориза, преди да е загрял котлонът и разбърквате добре, да се омазнят зрънцата.
След една две минути, като започне да се пържи оризът, прибавете и гъбите. Когато леко покафенеят, прибавете лука и месото. Разбъркайте добре и подправете с пипера и солта.
Бульонът, който сте си приготвили, смесете с вода, докато получите общо 4 ч.ч. течност.
С половината залейте сместа и оставете да къкри на тих огън докато оризът поеме почти изцяло водата. Тогава добавете орехите разбъркайте и преместете сместа в подходяща тавичка.
Разпределете я по дъното и залейте с останалата течност. Поставете във фурната на около 180 градуса.
След като оризът поеме останалата течност, пригответе заливката и покрийте равномерно.
Върнете във фурната до добиване на златиста коричка на дроб сармата.
Можете да си гарнирате с 2-3 лъжици кисело мляко.
Дроб сармата с пилешко месо и гъби е готова.