Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Лесен ябълков тарт

Лесен ябълков тарт

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • олио - 1/2 в.ч.
  • пудра захар - 1/2 в.ч.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за плънка
  • ябълки - 5 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • орехи - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, режат се на резенчета и се слагат в тенджера, добавя се захарта, орехите и канелата и се задушават.

Ябълките трябва да омекнат. След това от всички изброени продукти се приготвя тестото и се покрива с кърпа. Да престои 10 мин.

От тестото се отделя една чаша и се слага в хладилник. Останалото тесто се изсипва в кръгла тава. Добавя се равномерно плънката.

Отгоре се покрива с отделеното тесто. Пече се във фурна на 180 градуса. По желание може да се поръси с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: