Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите, прибавете лимоновата кора и залейте с разтопено масло. Разбъркайте всичко добре и прехвърлете сместа във форма за торта с диаметър 22 см и подвижно дъно. Притиснете хубаво към дъното, за да направите основата. Сложете блата в хладилник, да стегне маслото.
През това време направете крема. Направете каша от жълтъците, брашното, ванилия и 100 мл от прясното мляко.
Останалото мляко загрейте заедно със захарта и когато заври, прибавете кашата с постоянно бъркане. Щом е готово, свалете от огъня.
Накиснете желатина във вода и оставете да набъбне за няколко минути. После прибавете към топлия крем и разбъркайте много добре. Изсипете крема върху основата и оставете в хладилник да стегне поне 4-5 часа.
После извадете от формата, като прокарате нож по стените и сервирайте чийзкейка полят с конфитюр по избор.
Коментари