Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Бифтек в листа от цвекло

Бифтек в листа от цвекло

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бифтек в листа от цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • цвекло - 4 бр. големи листа
  • телешко бонфиле - 4 бр.
  • лук - ½ глава
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 30 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата на цвеклото. Бланшираме го във вряща посолена вода за 1 минута.

Начукваме бон филетата на тънко и ги поставяме върху всеки лист. В следата на всяко филе поставяме парче моцарела и част от нарязания на кръгчета лук.

Завиваме всяко филе с листа от цвекло и ги нареждаме в тенджера. Покриваме ги с рендосани домати.

Отгоре слагаме маслото и заливаме с една чаша вода и останалите подправки. Задушаваме филетата докато част от водата на доматите се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: