Сиропирана торта с кафе

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
17/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 504
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разтваря пакетче инстантно кафе в чаша вода. Яйцата се разбиват със захарта на пяна.

Към тях се добавя разтвореното кафе, млякото, олиото и се разбъркват. Накрая се добавят брашното, содата и ванилията, лимонов сок.

Разбърква се и се изсипва в намазнена тава и се пече в загрята фурна.

Сироп: Кафето се разтваря с прясното мляко.

Глазура: Сметаната се разбива с прясното мляко и се оставя настрани.

Когато бъде готово тестото, се сиропира, докато е топло, и се оставя в хладилник за 20 мин.

След това се намазва със сметана, украсява се със сладко и се връща в хладилника за още 10 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар